Chartres Adaptive Reuse

225 Chartres Street, New Orleans

 

 

Tasked with converting a pair of historic structures into apartments, the design team carved 2 lightwells through the center of the buildings to bring natural light deep into the old furniture store.  A strong dichotomy is created by allowing the contemporary interventions to read as a new language in the building without detracting from the historic elements.

Old and new in dialogue.

161003_0564

161003_0564

3flr - 217 lightwell

3flr - 217 lightwell

Chartres Site Visit 15_10-09

Chartres Site Visit 15_10-09

160926_9767

160926_9767

161003_0596-3

161003_0596-3

_MG_9655

_MG_9655

002_Roof Deck_DH plant mod_high res

002_Roof Deck_DH plant mod_high res

161003_0382-2

161003_0382-2

160926_9793

160926_9793

003_original_print

003_original_print

009_original_print

009_original_print

010_original_print

010_original_print

160926_9807

160926_9807

013_original print_DH mod

013_original print_DH mod

161003_0629

161003_0629

008_jpg_high_resolution_300dpi

008_jpg_high_resolution_300dpi

© 2017 by Shea Trahan. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Black Round
  • LinkedIn - Black Circle
008_jpg_high_resolution_300dpi